Azië, China
De architecturale parels van Guangzhou

De architecturale parels van Guangzhou

Soms wandel je gewoon in een stad rond met je hoofd naar boven. Starend naar de vele skyscrapers. Genietend van de vrijheid die wereldbefaamde architecten kregen in het bouwen van een hotel, restaurant, bibliotheek, … In sommige steden krijg je pijn aan je nek. Zoveel schoonheid. Guangzhou was voor mij het bewijs dat gebouwen niet alleen functioneel maar ook artistiek aantrekkelijk kunnen zijn. Dit zijn de zaken die mij zijn opgevallen:

Guangzhou Science Center

Science Center

Langham Place Hotel

Pazou

Canton Tower

canton-tower

Guangzhou South Railway Station

railway

Guangzhou International Finance Center

Guangzhou-International-Finance-Center

Guangzhou Opera House

ZH_Opera_House_001

CITIC Plaza

Guangzhou Library

96721703

Pearl River Tower

Pearl River Tower

Share this Story

Related Posts

One Comment

  1. […] Soms wandel je gewoon in een stad rond met je hoofd naar boven. Starend naar de vele skyscrapers. Genietend van de vrijheid die wereldbefaamde architecten kregen in het bouwen van een hotel, restaurant, bibliotheek, … In sommige steden krijg je pijn aan je nek. Zoveel schoonheid. Guangzhou was voor mij het bewijs dat gebouwen niet alleen functioneel maar ook artistiek aantrekkelijk kunnen zijn. Gebouwen die me toen zijn opgevallen vind je in een eerdere post. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hoi!

196 landen in de wereld om uit te kiezen als een kind in een snoepwinkel. Waar naartoe en wat er zien? Wij, een koppel 20-ers, delen onze persoonlijke ervaringen over onze reizen. Heb je zelf tips? Stuur ons een berichtje!

Hey!

196 countries in the world to choose from. Like a kid in a candy store. Where to go, what to see? As 20-somethingers we'd like to share our experiences, ideas and fails. Many many fails.

Facebook